CH S*Leopardettes Neo Majestic 1* CACIB, 6* EX1, 6* BIV, 4* NOM, 1*BIS

Jag heter Anna och har tillsammans med min familj Neospride. Vi har en mindre uppfödning av bengalkatter i Katrineholm. Titta gärna in på vår hemsida www.neospride.se

onsdag 22 september 2010

Mitt liv som student

Idag sitter jag bara vid datorn och spånar lite, det är inte så mycket kattänk idag utan jag funderar över mig själv och mina val. Jag som ville bli ridlärare och hästskötare när jag var liten, läser nu till sjuksköterska... jag som är den mest sjukhusrädda lilla människan som finns. Jag har ju knappt själv kunnat gå till doktorn för att få ett stick i armen, eller ännu värre, jag har inte kunnat se på ett öppet sår för jag blivit svimfärdig av att se blod...

Det började med att jag ville bli polis, det har varit en dröm i så många år men helt ouppnåelig... tills jag mötte Tomas, mitt stöd, min coach och min älskade plågoande som knuffade iväg mig till komvux, jagade mig på löpbanan och piskade mig på gymet, allt för att jag skulle klara att nå mitt mål!! Jag sökte och klarade alla uttagningar och utmaningar som följde det året, det var allt från psykologintervjuer, polisintervjuer, styrketest, syntest, hörseltest, uppsatsskrivning, intelligenstest, dyktest, fystest m löpning och koordination mm mm. Från början var det 6500 sökande till ca 500 platser i hela sverige... jag var en av de sista 700, och en av de 200 som inte kom in :(

Eftersom varje sökomgång tar ett helt år så tyckte jag inte det var läge att hålla på och söka mer utan spånade vidare på vad jag skulle kunna tänka mig att göra... min farmor har i alla år sagt att hon vill att jag ska bli sjuksköterska, men jag har skakat bort det... ända tills hon blev sjuk och dog för 4 år sedan!

Jag har haft en fantastisk vägledare på Komvux som har stöttat mig i 8 års tid och så mycket tid som jag lagt på komvuxstudier trodde jag väl aldrig att jag skulle göra. (Dessutom så var jag ju gravid och fick springa ut och kräkas med jämna mellanrum innan Tuva kom april -07 ;) och då jobbade jag även halvtid som lokalvårdare!

Jag har läst upp: 2005 -2007

Engelska A
Historia A
Kommunikation
Psykologi A
Psykologi B
Samhällskunskap A
Människan socialt och kulturellt
Socialt behandlingsarbete
Svenska B
Svenska C - muntlig och skriftlig kommunikation
Matematik A
Matematik B
Naturkunskap B
Utveckling, livsvillkor och socialisation
Datorkunskap

Många av dessa ämnen har jag läst upp för eget intresse och för att fylla ut studietiden, men de känns som bra ämnen att ha i framtiden!

...puh.. det har varit tufft som tusan, men kul såhär i efterhand och nu har jag ju även läst 1 ½ år på Mälardalens högskola, jag har iofs lika långt kvar och jag hoppas innerligt att jag står ut resterande tid för det är en jobbig tid, men nu ser jag åtminstone ljuset i tunneln ;))

2 kommentarer:

  1. Duktiga du! Du kommer bli en tip top osjåpig stabil syrra som de sjuka kan luta sig på när det blåser..! Steg två ä r att hoppa på läkarlinjen! Doktor Anna, låter väl najs! =)

    Kram o Pusseluss!

    SvaraRadera
  2. Haha ja jag hoppas ju på det... men läkare, nja, har ju träffat på några och jag är nog för "normal" för att klara det ;))

    Puss

    SvaraRadera