CH S*Leopardettes Neo Majestic 1* CACIB, 6* EX1, 6* BIV, 4* NOM, 1*BIS

Jag heter Anna och har tillsammans med min familj Neospride. Vi har en mindre uppfödning av bengalkatter i Katrineholm. Titta gärna in på vår hemsida www.neospride.se

fredag 27 februari 2015

Äter mat och går på lådan


Nu har de små börjat äta lite annat än bara mammas mat. De får krossat torrfoder blandat med babymousse och lite vatten.. blir en härlig gegga som de verkar uppskatta, i varje fall vissa av dem, de andra vill slicka maten av våra fingrar ;)


De har även fått in ett par toalådor med pellets i och dessa används flitigt. Många tror ju att kattungarna lär sig gå på lådan av sin mamma... men inte här hemma i varje fall för Angel har sin låda med sand utanför där inte ungarna ser. När vi sätter in lådorna runt 4 veckors ålder så sätter vi barnen i lådan hur många gånger som helst och krafsar lite med deras framben.. det triggar igång deras grävinstinkt verkar det som och leder till att de själva gräver och sedan kissar. Än så länge har alla prickat lådan ;)


När väl en har börjat gå så känner de andra av vart toan är genom att följa doften. För börjar en kissa på golvet i nåt hörn ja då sätter sig alla där sen :P haha mindre kul.



Stora killen Super Fudge är en riktig knäkatt, han kommer direkt när vi kommer in och vill klättra på våra ben, han är en sån härlig kille :) Ja alla små är härliga på sina sätt och man märker tidigt hur de utvecklas till små individer, för ingen är den andra lik <3


Clever Cookie har lite barhäng i lådan :)


Angel kommer mer än gärna ut till oss andra emellanåt och leker av sig lite med kattmynta-bananen, det finns lite uppdämd energi som behöver komma ut på lite större yta och utan att mosa någon kattunge, haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar